Пратиоци

четвртак, 21. април 2016.

Buhtle

Juče smo spremali buhtle i to sa kremićem, to je kod nas retko, uvek je tu domaći dzem, ali sada smo napravili izuzetak. Tražila je da budu sa kremićem. Kako joj ne udovoljiti, sedam dana se nismo videli....za mamu cela večnost :)....
Sastojci:
  • 500 grama brašna;
  • prstohvat soli;
  • 100 ml. mleka;
  • 100 ml. vode;
  • 50 gr. šećera;
  • 1 jaje;
  • 2 žumanceta;
  • kesica suvog kvasca;
  • 50-100 gr. maslaca;
  • šećer u prahu.
Priprema:

U činiju usuti brašno, so, jaje i žumanca. Ugrejati vodu i mleko, sa šećerom, da bude mlako, skloniti dodati kvasac i malo brašna, ostaviti da uskisne. Zatim kvasac dodati brašnu i dobro umesiti, možete i sa mikserom. Ostaviti da naraste.
Kad naraste, pobrašnjaviti radnu površenu, premesiti nadošlo testo i oklagijom razvući tako da bude prst debljine. Izrezati na kvadrate i na svaki kvadrat staviti punjenje po želji, kremić, džem, mogu naravno i slane.
Svaki kvadatić zaviti u lopticu, dobro zatvoriti da se loptica ne otvori prilikom pečenja. Svaku lopticu premazati maslacom i redjati u tepsiju.
Ostaviti da u tepsiji narastu i potom ih peći na 180 stepeni oko pola sata. kad izvadite iz rerne posuti ih šećerom u prahu.

1 коментар: