Пратиоци

субота, 29. октобар 2016.

Maffini sa borovnicama


Mekani, sočni, vazdušasti mafinčići koje spremamo jako često. Kako sam ih pronašla osnovni recept ne menjam jednostavno je savrsen, a spremala sam ih sa borovnicama, jabukama i kupinama, savšeni su, koju god kombinaciju voća da izaberete. Probaćemo ih i sa kraljicom jeseni, Inače su nam se pokazale jako dobre za školsku užinu, jedna od retkih stvari koje školarac pojede u slast.
Sastojci:
  • 350 gr. brašna;
  • 1 kašićica sode bikarbone;
  • 2 kašičice praška za pecivo;
  • prstohvat soli;
  • 2 dcl. šećera;
  • 1.25 dcl. ulja;
  • 2.5 dcl. jogurta;
  • 1 jaje;
  • 1 1/2 šolja borovnica ili nekog drugog voća.
Priprema:

U posudu izmešati brašno, sodu, so i prašakak za pecivo.
U drugu posudu umutiti jaje, šećer, ulje, jogurt i sve dobro umutiti. Zatim postepeni dodavati brašno, s tim da otprilike ostaviti dve kašike brašna na stranu da bi borovnice ostale suve u koje staviti borovnice i izmešati. Onda ih dodati u smesu i lagano izmešati, zatim usuti u medle i staviti da se peku u predhodno zagrejanu rernu na 180 stepeni, a kad se stave da se peku temperatutu povećati na 200 stepeni i peći oko 20-25 minuta.
Sa jabukama smo ih premali tako što smo jabuke iseckali na sitne kockice, zatim ih posuli cimetom i dodali malo čokolade iseckane na male kockice,pojedeni su u jednom danu :)...




IZVOR

2 коментара:

  1. O, lako je vama kad je zamrzivac pun borovnica.Fino je ovo bas.

    ОдговориИзбриши
  2. Da, da napunili smo ga i ove godine 😃.... Odlican recept zaista, mogucnosti kombinovanja su velike, ne mozes pogresiti..

    ОдговориИзбриши