Пратиоци

недеља, 12. јануар 2020.

Kolibri torta

                           

Torta sa slatko-koselkastim filom za naš 9 rodjendančić. Jako neobična i sočna, a brzina spremanja je čini dodatno lepom. Našli smo je na sjajnom blogu "Mamina jela".

Potrebno je:
  • 400 gr. brašna;
  • 400 gr. smedjeg šećera;
  • 1 kašikica cimeta;
  • 3 jaja;
  • 3 dcl ulja;
  • 200 gr. konzerviranog ananasa;
  • 100 gr. mlevenih oraha;
  • 2 zrelije banane;
  •  1 prašak za pecivo;
Za fil:
  • 600 gr. nemasnog sira (stavljala sam Ela sir);
  • 200 gr. maslaca;
  • 300 gr. šećera u prahu.
Priprema:

Izmešati brašno, prašak za pecivo, cimet i šećer. Zatim viljuškom umutiti jaja i dodati ih u brašno. U blenderu samleti ananas, banane i ulje i to dodati prehodnoj smesi, zatim dodati i orahe. Masu podeliti na tri jednaka dela i peći tri odvojene kore u plehu promera 28 cm (u izvornom recepu piše 26 cm, ali je meni ispalo malo deblje i u tepsiji promera 28 cm) na 180 cm oko 20 minuta.

Fil pripremiti tako što se izmeša krem sir, omekšali maslac i šećer u prahu. Ostaviti u frižider da se malo stegne. Nakon toga filovati kore i završiti sa filom. Ukrasiti po želji.


IZVOR

2 коментара: