Potrebno je:
- 6 jaja;
- oko 350 gr. šećera;
- kašika mleka;
- kašika ulja;
- 3 kašike kakaa;
- 2 pudinga od vanile;
- 200 gr. kokosa;
- 1 kesica želatina;
- 3 dcl. slatke pavlake;
- 3 dcl. čokoladnog mleka;
- 200 gr. čokolade;
- 50 gr. maslaca;
- 2 dcl. slatke pavlake za glazuru od čokolade.
Priprema:
Kora: Umutiti belanca, zatim dodati 6 kašika šećera i žumanca, kad ste to dobro umutili dodati 1 kašiku ulja, 1 kašiku mleka, 6 kašika brašna pomešanog sa praškom za pecivo i 3 kašike kakaa. Peći u okruglom plehu promera 28.
Fil: U litar mleka skuvati puding sa 250 grama šećera i 200 grama kokosa. U vruć fil dodati jednu kesicu želatina. Fil ohladiti, a zatim u njega dodati 3 dl. slatke pavlake koju ste predhodno izmiksali u šlag.
Glazura: Na laganoj vatri otopiti 200 gr. čokolade sa 50 gr. maslaca i 2 dcl. slatke pavlake. Ohladiti.
Koru prerezati na tri dela, svaku koru natopiti sa čokoladnim mlekom, zatim filovati sledećim redosledom: kora-fil-kora-fil-kora-fil i na kraju tortu preliti sa prohladjenom glazurom od čokolade.
Fil: U litar mleka skuvati puding sa 250 grama šećera i 200 grama kokosa. U vruć fil dodati jednu kesicu želatina. Fil ohladiti, a zatim u njega dodati 3 dl. slatke pavlake koju ste predhodno izmiksali u šlag.
Glazura: Na laganoj vatri otopiti 200 gr. čokolade sa 50 gr. maslaca i 2 dcl. slatke pavlake. Ohladiti.
Koru prerezati na tri dela, svaku koru natopiti sa čokoladnim mlekom, zatim filovati sledećim redosledom: kora-fil-kora-fil-kora-fil i na kraju tortu preliti sa prohladjenom glazurom od čokolade.
Нема коментара:
Постави коментар