Sastojci:
- 500 gr. kora za pitu;
- 600 gr. suvih šljiva bez košpice;
- 250 gr. mlevenih oraha;
- 100 gr. šećera;
- 1 kesica vanilin šećera;
- 1 šoljica od kafe (oko 1 dc.) ulja;
- 1 šoljica kisele vode;
- pola kašičice đumbira;
- pola kašičice cimeta;
- pola dcl. ruma;
- oko 2 dcl. vode;
- 2 kašike šećera;
- šećer u prahu za posipanje.
Suve šljive oprati i staviti u šerpu sa malo vode i posuti sa dve kašike šećera, te malo upržiti. Dodati 1 dcl. vode i dinstati, pa uz dodavanje preostalog 1 dcl. vode polako dinstati dok šljive ne omeknu, pred kraj dodati pola decilitra ruma i još malo prodinstati. Skloniti sa strane.
Uzimati po tri kore, svaku poprskati sa mešavinom ulja i kisele vode, a na treću rasporediti uz ivicu suve šljive, a zatim celu koru poprskati mešavinom oraha, šećera, vanilin šećera i začina. Šećer staviti otprilike jednu kašiku po kori. Uvijati i slagati u pleh.
Rernu zagrejati na 200 stepeni, peći oko petnaest minuta, zatim smanjiti na 170 stepeni i peći još oko 15 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар