Kraljica jeseni u vreme kad joj vreme nije.
Tokom velikog prolećnog spremanja pronadjoh očuvanu bundevicu, domaću, neprskanu. Iskoristismo je za dečiju omiljenu letnju poslasticu. Krajnjim rezultatom potpuno oduševljeni. Kremast i ukusan sladoled. Toplo preporučujemo :)...
- 500-600 grama pirea od pečene bundeve;
- 2 žumanca;
- 9 kašika šećera u prahu (ako je bundeva slatka, smanjite količinu šećera);
- 4 dcl. slatke pavlake;
- cimet.
Bundevu stavite da se peče. Dok se bundeva peče, 2 žumanca umutite sa 2 kašike šećera u prahu i skuvajte na pari da se zgusne. Pečenu bundevu ostavite da se ohladi, nakon čega je izblendirajte u pire i dodajte cimeta po želji. Kada su se žumanca prohladila, spojite ih sa pireom i dodajte ostatak šećera u prahu, zatim dodajte neumućenu slatku pavlaku i dobro mikserom izmutite masu da se zgusne. Stavite u plastičnu činiju i u zamrzivač da se zaledi.
Tokom hladjenja u prvih pola sata promešajte masu.
Moram napomenuti da u izvornom receptu ide 200 dcl. slatke pavlake, ali po meni to nije dovoljno, sa više pavlake bude kremastiji. Takođe smo narendali belu čokoladu, nije obavezujuće i po meni nije potrebno, ali su ptičice insistirale i na čokoladi :).
Mmmm, bundeva moze u svakom obliku.Taman imam jednu hokaido....
ОдговориИзбришиTebi će se baš dopasti.
ОдговориИзбриши