Za ove paprike potrebno je domaće mleko. Našli smo domaćina koji nam svake subote donosi domaće mleko, te sada uživamo u ovim fantastičnim paprikama.
Potrebno je:
- 4 litra domaćeg nekuvanog mleka;
- sirilo;
- oko kilogram sitnih somborki
- so.
Mleko ugrejati da bude mlako, skloniti i usuti jednu kašiku sirila. Ostaviti da se mleko usiri, treba oko 20 minuta. Nakon toga kašikom prekrstiti sir i ostaviti još 5 minuta.
Potom gazu staviti preko duboke činije, usuti sir, skupiti gazu, staviti u cedijku i ostaviti oko 30 minuta da se ocedi. Dok se sir cedi, oprati paprike i izvaditi peteljke.
Potom gazu staviti preko duboke činije, usuti sir, skupiti gazu, staviti u cedijku i ostaviti oko 30 minuta da se ocedi. Dok se sir cedi, oprati paprike i izvaditi peteljke.
Nakon što se sir ocedi izvaditi ga iz gaze i posoloti, rukama izmrviti i sjediniti, potom puniti paprike i ređati u tegle.
Kad napunimo paprike i poređati u tegle, surutku koja se osedila posoliti i preliti preko paprika. Zatvorti i odložiti paprike.
Kad napunimo paprike i poređati u tegle, surutku koja se osedila posoliti i preliti preko paprika. Zatvorti i odložiti paprike.
Moja mama ih je ređala u kanticu, pa nakon što ih sve poređa, usiri još jedan krug sira, iseče na četvrtine, stavi preko paprika i posoli sir, na sir tanjir i neki manji kamen da pritiska sir i paprike da same puste sok. Ko ima hladan podrum i živi u hladnijim krajevima može ih i tako stavljati. Kako je moj podrum prilično topao, ja ih stavljam u tegle i prelijem surutkom, potom držim u frižideru.
Prijatno...
Paprike su vrh...
ОдговориИзбриши...ati si cudo.
ИзбришиSetila se onih maminih...nosam se smirila dok ih nisam spremila, sad svake subote spremam jel nam sve prodje od jednog vikenda do drugog 😂😂😂. 😍❤💜💖
ОдговориИзбриши