Пратиоци

недеља, 15. октобар 2017.

Paprike sa sirom


Još jedan fantastičan recept moje mame....

Za ove paprike potrebno je domaće mleko. Našli smo domaćina koji nam svake subote donosi domaće mleko, te sada uživamo u ovim fantastičnim paprikama.


Potrebno je:
  • 4 litra domaćeg nekuvanog mleka;
  • sirilo;
  • oko kilogram sitnih somborki
  • so.
Mleko ugrejati da bude mlako, skloniti i usuti jednu kašiku sirila. Ostaviti da se mleko usiri, treba oko 20 minuta. Nakon toga kašikom prekrstiti sir i ostaviti još 5 minuta.

Potom gazu staviti preko duboke činije, usuti sir, skupiti gazu, staviti u cedijku i ostaviti oko 30 minuta da se ocedi. Dok se sir cedi, oprati paprike i izvaditi peteljke.



Nakon što se sir ocedi izvaditi ga iz gaze i posoloti, rukama izmrviti i sjediniti, potom puniti paprike i ređati u tegle.


Kad napunimo paprike i poređati u tegle, surutku koja se osedila posoliti i preliti preko paprika. Zatvorti i odložiti paprike.




Moja mama ih je ređala u kanticu, pa nakon što ih sve poređa, usiri još jedan krug sira, iseče na četvrtine, stavi preko paprika i posoli sir, na sir tanjir i neki manji kamen da pritiska sir i paprike da same puste sok. Ko ima hladan podrum i živi u hladnijim krajevima može ih i tako stavljati. Kako je moj podrum prilično topao, ja ih stavljam u tegle i prelijem surutkom, potom držim u frižideru.
Prijatno...

3 коментара: