Čokoladna fantazija. Oduševljeni smo ukusom i brzinom spremanja ovih mafinčića. Definitivno najbolji recept koji smo probali za čokoladne mafine, malo je reći da zaslužuju da se nađu na ovim stranicma.
- 250 gr. brašna;
- 2 kašičice praška za pecivo;
- 1/2 kašičice sode bikarbone;
- 2 kašike kakaa;
- 150 gr.šećera;
- 150 gr. naseckane čokolade, još malo čokolade je potrebno za vrh mafina;
- 250 ml.mleka;
- 90 ml. ulja;
- 1 veliko jaje;
- 1 vanilin šećer.
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Papirnim korpicama obložiti kalup za mafine.
Brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i kakao izmešati sve u jednu činiju, zatim dodati iseckanu čokoladu.
Jaje, mleko, vanilu i ulje umutiti da se sjedine, zatim usuti u brašno i sve to izmešati da se sjedini.
Puniti korpice i na vrh dodajte komadić čokolade. Peći na 200 stepeni oko 20-tak minuta.
Nama je ispalo 17 komada. Nemojte prepunjati korpice, jer dosta narastu tokom pečenja.
Mmmm...sta drugo reci....
ОдговориИзбриши