Da ostane zabeležena i ova fantastična čorba. Upisana ko zna kada i ko zna od koga, spremana bezbroj puta i još uvek nezamenljiva što se tiče čorbica od povrća.
- 500 gr. karfiola;
- 1 praziluk;
- 1 tikvica;
- 4 čena belog luka;
- 1 - 2 šargarepice (zavisi od veličine);
- 1 paškanat;
- malo ulja (stavljam maslinovo);
- oko 1 litar vode;
- so, vegeta i biber (ko biber voli).
Karfiol oprati i ostaviti da se ocedi. Za to vreme na ulju izdinstati sitno seckan praziluk, dodati seckanu šargarepu i paškanat, prodinstati još malo, zatim dodati seckan beli luk i karfiol usitnjen na manje komade. izmešati i dodati tikvicu. Nakon toga naliti vodom i ostaviti da se kuva oko 20 minuta. Štapnim mikserom sve to ispasirati , dodati so, vegetu i biber po ukusu i vartiti da se kuva još deset minuta.
Nama je omiljena corba od praziluka,mada su sve dobre.Meni ponekad zamijene obrok .Probacemo i ovu tvoju prvom prlikom.
ОдговориИзбришиDopasce vsm se sigurno, kod mojih odlicno prolazi 😉
ОдговориИзбришиUpravo spremljena,sa malim izmenama umjesto paskanata stavila sam celer i dodala 1.5 l vode.Odlicna.Sto se tice mojih ukucana ,slobodno mozemo da predjemo na corbe.
ОдговориИзбришиCini mi se da imas jos jednu sa karfiolom,isto sjajnu...Ide sezona čorbica....
ОдговориИзбриши