Kad ne znam šta ću, ja onda na sigurno i svratim do kume, uvek bude bez greške :). Odličan gulaš i za svaku preporuku. Slike nisu baš dobre, ali je zato ukus fenomenalan.
Potrebno je:- 300 gr mesa;
- oko 300 gr pečenih crvenih paprika;
- oko 200 gr seckanog paradajza pelata ili kuvanog;
- 1 mala glavica crnog luka;
- 1 mala glavica ljubičastog luka;
- 2 čena belog luka;
- kašika ajvara;
- 2 do3 lista lovora;
- malo bibera;
- peršun;
- maslinovo ulje od komine.
Priprema:
Na malo maslinovog ulja izdinstati crni i ljubičasti luk. Dodati rendanu šargarepu i meso sitno isečeno, nastaviti sa dinstanjem još petnaeo kod njet minuta. Dodati kuvani paradajz i seckani beli luk, pa zaliti vodom da ogrezne i oko jedan prst iznad. Kada provri, dodati sve preostale začine, ajvar i sitnije seckanu pečenu papriku, smanjiti temperaturu, poklopiti i kuvati na tihoj vatri još sat, sat i po vremena. Pred kraj skloniti poklopac i ostaviti da se ukuva do željene gustine, uz povremeno mešanje.
Služiti uz priloge po želji: pire, pirinač, makarone.....
Drago nam je da ste uživali!
ОдговориИзбриши