Pojačali smo zimnicu ove godine, falio je jedan ovakav fantastičan pindjur. Recept upisan u svesku ko zna kada i ko zna od koga. Koliko se sećam bilo je to od jedne cimerke Makedonke... Preporučujemo :).
Potrebno je:
- 10 kg. crvene paprike;
- 5 kg. paradajza;
- 4 dcl. vinskog sirćeta;
- 4 kašike soli;
- 2 kašike šećera (može, a i ne mora);
- 5-6 ljutih feferona;
- 2 glavice belog luka;
- 2 veze seckanog peršuna.
Ispeći papriku, oguliti i ostaviti u mrežici da se cedi dok se priprema paradajz. Paradajz mozete pripremiti na dva načina, lično ne volim semenkice paradajza u zimnici, tako da paradajz sameljem na mašini za mlevenje paradajza. Drugi način pripreme je tako što ćete paradajz preliti vrelom vodom i oguliti kožicu, zatim ga iseckati na sitne kockice.
Pripremljen paradajz staviti sa sirćetom da se kuva oko 45 minuta. Za to vreme iseckati beli luk, peršun i papriku na tanke trakice. Posle ukuvanog paradajza sve to dodati i kuvati jos nekih 20 minuta. Zatim dodati sitno seckane feferene i kuvati još 10-tak minuta sve zajedno.
Vruć pindjur sipati u predhodno zagrejane tegle, pokriti ćebetom i ostaviti da se ohladi.
Нема коментара:
Постави коментар