Пратиоци

уторак, 20. октобар 2020.

Pindjur

 

Pojačali smo zimnicu ove godine, falio je jedan ovakav fantastičan pindjur. Recept upisan u svesku ko zna kada i ko zna od koga. Koliko se sećam bilo je to od jedne cimerke Makedonke... Preporučujemo :).

Potrebno je:

  • 10 kg. crvene paprike;
  • 5 kg. paradajza;
  • 4 dcl. vinskog sirćeta;
  • 4 kašike soli;
  • 2 kašike šećera (može, a i ne mora);
  • 5-6 ljutih feferona;
  • 2 glavice belog luka;
  • 2 veze seckanog peršuna.
Priprema:

Ispeći papriku, oguliti i ostaviti u mrežici da se cedi dok se priprema paradajz. Paradajz mozete pripremiti na dva načina, lično ne volim semenkice paradajza u zimnici, tako da paradajz sameljem na mašini za mlevenje paradajza. Drugi način pripreme je tako što ćete paradajz preliti vrelom vodom i oguliti kožicu, zatim ga iseckati na sitne kockice. 

Pripremljen paradajz staviti sa sirćetom da se kuva oko 45 minuta. Za to vreme iseckati beli luk, peršun i papriku na tanke trakice. Posle ukuvanog paradajza sve to dodati i kuvati jos nekih 20 minuta. Zatim dodati sitno seckane feferene i kuvati još 10-tak minuta sve zajedno.

Vruć pindjur sipati u predhodno zagrejane tegle, pokriti ćebetom i ostaviti da se ohladi.



Нема коментара:

Постави коментар