Recept koleginice Dijane, hvala joj na njemu! Pre ovog recepta imala sam jedan neuspeli pokušaj spremanja Lazanje pre više od 5 godina, nije mi se dopalo. Otkada je prvi put spremljena po ovom receptu, redovan je gost na našoj trpezi.
Potrebno je:
- 500 gr. kora za Lazanje;
- 500 gr. mlevenog mesa;
- 1 litar mleka;
- 300 ml. vode;
- 500 ml. soka od paradajza;
- 200 grama kačkavalja ili nekog punomasnog sira;
- origano, so.
U šerpu staviti malo ulja, na njemu propržiti mleveno meso, dodati 500 ml. soka od paradajza. Prokuvati, a zatim dodati origano,so i druge začine po želji. Skloniti sa šporeta.
Izmešati vodu i mleko, jedan litar staviti u lonac na paru da prokuva, u to dodati so po ukusu. U preostalo mleko usuti 2 šolje od jogurta brašna i sve izmešati da nema grudvica. Kada provri mleko usuti brašno i mešati neprestano dok se nezgusne. U to dodati sir i mešati da se sir istopi. Skloniti sa šporeta.
U četvrtastom plehu ređati prvo kore za lazanje, preko kora staviti bešamel sos, a preko bešamela mleveno meso. Nastaviti tako ređati kora-bešamel-meveno meso, a na kraju završiti korom koju premazat bešamel sosom. Na kraju po želji izrendati kačkavalj.
Peći na 180C oko 40 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар