Пратиоци

недеља, 6. децембар 2015.

Pom Pom loptice - rodjendanska dekoracija 2


Približava se rodjendanko... Ubrzali smo pripreme. Nestrpljivi smo mnogo, broje se dani, a aktivno se i učestvuje u dekorisanju prostora.
Ovog vikenda smo napravili pom-pom loptice, ružice kojima smo ukrasili broj sedam i neke male fenerčiće. 
Loptice se prave jako brzo, jako su lepe i dekorativne, oduševljeni smo potpuno.
Potrebno je:
  • krep papir ili salvete u bojama u kojima želite da budu;
  • satenska traka kojom će te ih vezati, ja sam koristila najlon za pecanje, odličan je ukoliko želite da vam se ne vidi cime su loptice vezane.
Naše loptice smo pravili od krep papira i salveta.
Uzmete krep papir ili salvete i raširite, dimenzije sami odredjujete zavisno u kojoj veličini želite da vam loptice budu, manje ili veće. Naše su veličine salvete kad je otvorite. Poredjate salvete ili krep papir  jedan preko drugog, mi smo stavili dvanaest otvorenih salveta jednu preko druge, a krep papira oko desetak. Zatim savijete kao da pravite lepezu, zavežete satenskom trakom na sredini i iseći krajeve polukružno.

Zatim raširiti lepezasti deo i pola listova podizati list po list prema sredini, zatim okrenuti na drugu stranu i isto to uraditi sa drugom polovinom, malo je rasporediti i gotova loptica.

Prilikom podizanja listića, ukoliko ste radili sa salvetama, malo pažljivije podižite jer može doći do cepanja, dok je sa krep papirom mnogo čvršće.
Možete stavljati salvete ili krep papir u različitim bojama, jako lepo izgleda, mi smo stavili crvene i bele salvete, sjajno izgledaju.

Нема коментара:

Постави коментар