Пратиоци

уторак, 19. април 2016.

Torta sa borovnicama


Naša prva rekreativna. Sutra se vraćamo, sa nestrpljenjem je čekamo, sestrica posebno, svakodnevno je brojala dane kada se vraća "mama nedostaje mi seka", večeras jedna rečenica "samo još večeras, sutra dolazi". Mladjoj mišici sestra je neko sa kim joj nikada nije dosadno, ona je njoj najlepša, slatka, dobra ali u svemu tome ona je samo njena sestra......voli da nosi njene stvari, da je ubija pričom šta joj se desilo napolju i u vrtiću, da joj prepričava svaki trenutak koji je provela bez nje. Ona je njen najveći idol. Ona je njena najbolja drugarica, njena sestra i njeno sve!
Dočekaćemo je ovom čarolijom ukusa :).....



Sastojci:

    • 230 grama mlevenog keksa;
    • 100 grama maslaca;
    • 3 kašike mleka ili soka;
    • 2 pudinga od vanile
    • 400 grama posnog sira, lično stavljam Ela sir;
    • 4 kašike šećera,
    • 300 grama borovnica;
    • 1100 ml slatke pavlake;
    • 2 kesice želatina;
    • 1 kesica vanilin šećera;
    • 3 kašike šećera za posipanje borovnica.
  • Priprema:



Keks samleti, ukoliko nije samlev. Maslac rastopiti i dodati u keks, dobro promešati, zatim dodati mleko ili sok. Pripremljenu smesu utisnuti u kalup promera 26 cm. Staviti u frižider da se hladi. 
Borovnice posuti šećerom i ostaviti da čekaju gotov fil. 
Skuvati puding u 6 decilitara slatke pavlake i ohladiti. Sir, šećer i vanilin šećer izmešati i napraviti kremastu smesu. 
300 ml slatke pavlake izmiksati u šlag. Prvo pomešati hladni puding i smesu od sira, na kraju dodati šlag i želatin pripremljen po uputstvu na kesici. 
Pola kreme sipati na ohlađenu podlogu, a na nju posuti oceđene borovnice, na njih staviti drugu polovinu fila.
 
Preostalih 200 ml slatke pavlake umutiti u šlag i prekriti tortu.

Može se naravno spremati i sa drugim voćem, mi smo je probali još sa malinama i  jagodama.

Нема коментара:

Постави коментар