Пратиоци

недеља, 8. мај 2016.

Uskrs 2016. - Segedin


Naša prva poseta susednoj Mađarskoj i šarmantnom gradiću uz obalu Tise - Segedinu koji nas je oduševio svojom lepotom, mirom i urednošću. Prilikom putovanja i prelaska granice, koristili smo alternativni prelaz "horgoš 2", na kome je zadržavanje celih 15 minuta, od samog prelaza Segedin je udaljen 12 km. Gradić ima uređene staze pored same reke, prepun je lepo uređenih parkića i istorijskih spomenika, narod koji drži do svoje istorije. 

Prvi dan u ovom gradu započeli smo posetom velikom, kako ga zovu "Vodenom gradu", Akvapolisu kojim smo bili potpuno oduševljeni,  Akva park sadrži najduže tobogane u Evropi i sa sadržajem prilagođenim za sve uzraste, za decu do šest godina imate plitke bazene, tako da je zabava zagarantovana za celu porodicu. U okviru kupališta imate relaksacione bazene sa vodenim slapovima i džakuzijem, sadrži i bazene sa lekovitom vodom, koji jako prijaju. Pored toga imaju razne druge sadržaje i medicinske tretmane, za svakog po želji.
Drugi dan smo obišli grad, uživalu u šetnji, sladoledu i igri u parkiću, a zatim posetili i veličanstveni Segedinski zološki vrt, koji se prostire na nekoliko hektara. Za posetu je potrebno odvojiti 4-5 sati ukoliko želite da ga obiđete celog i sa pažnjom koju zaslužuje. Inače ceo zološki vrt je smešten u jednom velikom zelenom prostranstvu, sa dva veštačka jezera, tako da sve izgleda potpuno prirodno.
Toliko nam je bilo lepo, da smo odlučili početkom juna još jednom da odemo na jedan dan, ali ovoga puta poseta će biti samo vodenom gradu i to kad bude toplije vreme za tobogane na otvorenom :):):).....
Vodeni grad....
Szeged...
Zološki vrt....

8 коментара:

  1. Divno.Sa vama smo i mi na kratko otputovali u grad iz bajke.

    ОдговориИзбриши
  2. Sjajno ! Mi smo prošle godine za dečije rodjendane bili u Morahalom-u i planirali izlet u Segedin,poneli bicikle za vožnju po gradu,ali nismo planirali moju temperaturu tako da sam od grada videla samo Decathlon i parking ispred bazena :-) Ove godine plan je da ponovimo samo bez temperature iako će izgleda vreme da bude šugavo,bzvz.
    Nego,gde ste se parkirali kada ste bili na bazenu? Imaju li oni svoj parking ili se sami snalazimo?

    ОдговориИзбриши
  3. Morate ponoviti, mi smo potpuno odusevljeni, deca posebno, samo obavezno idite kad bude suncano i toplo, zbog otvorenih bazena, sjajni tobogani. Inace rade im stalno dva bazena na otvorenom, temperatura vode oko 35, sjajno, jedino sto ne rade tobogani, a to nije to, bar sto se pticica tice :)... Sto se tice parkiga, imas garaze u samom Akva parku, ne znam koliko kosta, mi smo parkirali na dvesta metara od zgrade, svega par minuta peske. Parking ti se nalazi odmah sa desne strane kad predjes most,tu je uz reku i pored zgrada, prilicno je veliki i koliko sam videla uvek imas mesta. Sto se tice parkinga po gradu, vikendom se ne placa, tako da kad krenete u obilazak grada mozes parkirati gde god ti odgovara. Ako treba jos nesto tu smo. Planiramo pocetkom juna da mu se vratimo na jedan dan :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma vreme se menja iz dana u dan,prvo je trebalo da bude lepo,onda su bili pljuskovi,sad je opet nešto pola/pola,a sad su rodjendani-ne možemo na rodjendansko putovanje u julu :-D Tobogani mogu meni da fale,Marta nije neki adrenalinski zavisnik(prošle godine se razbila na jednom u Morahalom-u pa više nije ni htela da proba),a ovo drugo još malo :-)
      Plan je da opet jedan dan svratimo u Segedin(to je blizu,na 30-tak km od banje) i malo se prošetamo,dopunimo kampersku opremu pa na bazen.BIće radni dan a znam da tada nije baš toliko jednostavno parkiranje

      Избриши
  4. Za radni dan preko mosta i odmah desno- desno na parking....levo su ti bazeni....samo predjes ulicu i tu si.... S druge strane predjes most i eto te u centru, a parkirala si na sigurnom parkingu koji se ne placa. Mi smo na parkingu bili od jedanajest i ujutru do osam uvece...znaci, provereno siguran :)

    ОдговориИзбриши
  5. Lep izlet.Preporucujem obavezno i Catez, njihov akvapark je meni nenadmasan.

    ОдговориИзбриши
  6. Kada Ružu pitaš za zoo vrt ona kaže:Marta plaši noge,Ruža ne plaši (vidim da ste svratili do kornjačica & krokodila)
    Zoo vrt je stvarno prelep,a znači i to što je ravan pa se toliko ne umoriš od šetnje :-D

    ОдговориИзбриши