Пратиоци

среда, 12. децембар 2018.

Beli andjeo


Birala je i tortu koju ćemo praviti za divan dan Probala je na rodjendanu kod drugarice i tražila baš tortu Beli andjeo. Hvala mami Sanji za ovaj divan recept jedne brzinsko fantastično ukusne torte.



Potrebno je:
  • 1 pakovanje kora;
  • 4 pudinga od vanila;
  • 1.5 litara mleka;
  • 10 kašika šećera;
  • 200 grama bele čokolade;
  • 200 grama mleka u prahu;
  • 2-3 vanilin šećera;
  • 250 gr. maslaca;
  • 1 litar slatke pavlake;
  • mleveni orasi, lešnici, bademi ili voće zavisi sa čim želite da vam torta bude.
Priprema:

Mleko sa šećerom staviti da prokuva, posebno odvojiti malo mleka kako bismo puding izmešali sa hladnim mlekom. U provrelo mleko usuti predhodno umućen puding i staviti da se malo prohladi. U prohladjeni kuvani puding dodati belu čokoladu i mešati dok se ne istopi i sjedini sa pudingom.
Posebno umutiti maslac sa mlekom u prahu i vanilin šećerom, zatim sve to sjediniti sa ohladjenim pudingom.
Umutiti mikserom slatku pavlaku.
Redjati sledećim redosledom: kora, žuti fil, pavlaka, zatim posuti mlevene orahe, lešnike, bademe ili neko voće, posuti otprilike po želji. Ponoviti postupak sa još preostale dve kore i završiti sa slatkom pavlakom.

Нема коментара:

Постави коментар