Пратиоци

среда, 1. децембар 2021.

Sipana pita od jabuka

Fantastična pita. Brza, posna i sa minimum sastojaka. U našoj kući je zamenila, do sada nezamenljivu Lenju pitu..kada je probate verujem da će i u vašoj. Lepota je uvek bila u jednostavnosti.

Potrebno je:

  • 2 čaše brašna;
  • 2 čaše pšeničnog griza;
  • 1 čaša šećera;
  • 1 prašak za pecivo;
  • 1,5 kg jabuka;
  • 2 vanilin šećera;
  • cimet;
  • 1 čaša šećera;
  • 3/4 čaše ulja.
Čaše su od 2 dcl.

Priprema:

Prosejati brašno, dodati prašak za pecivo, šećer i griz.

Jabuke oguliti, izrendati, dodati šećer, vanilin šećer, cimet i ulje. Izmešati dobro. Rernu zagrejati na 180 C.

Suvu smesu podeliti na tri dela, a jabuke na dva dela. Pleh 20x30 cm. U pleh prvo sipati suvu smesu, poravnati da bude svuda ravna, zatim na nju rasporediti pola jabuka, poravnati, zatim po jabukama ravnomerno posuti suve sastojke, zatim na nih opet jabuke i na kraju završiti sa suvim sastojcima.

Ako je ostalo soka od jabuka, politi lagano odozgo i staviti u predhodno zagrejanu rernu da se peče oko 40 minuta. Kad je pita pečena, ostaviti da se ohladi, possuti šećerom u prahu i seći na kocke.

Izvor

Нема коментара:

Постави коментар