Hlepčiće koje potpuno neosnovano nisam spremala par godina, ponovo su se vratili u našu kuhinju....svakodnevno smišljamo šta ćemo sutra za školu spremiti, tako dođoše na red i ovi divni mekani hlepčići..... Mana, pojedu se u jednom danu...
Sastojci:
- 500 g belog pšeničnog brašna,
- 1 kašičica soli,
- 300 ml. mlake vode,
- 100 gr. masti,
- 1 kašika jabukovog sirćeta,
- 1/2 kocke svežeg kvasca ili jedna kesica suvog,
- 1 kašičica šećera.
U šolji razmutiti kvasac sa malo vode, kašičicom šećera i 1-2 kašičice brašna, da se dobije glatka masa. Ostaviti da napuni šolju.
300 ml vode smlačiti. Brašno prosejati, u njega dodati kašičicu soli, razmućen kvasac, vodu, sirće i mast. Zamesiti glatko testo i ostaviti na toplom mestu da narasta, bar 45 minuta.
Uključiti rernu na 250°C, uključiti i ventilatore ako ih rerna ima. Testo premesiti, podeliti na 24 loptice i poredjati (6×4 komada) na pleh 40×30 cm. Peći oko petnest minuta na 250°C sa ventilatorom.
300 ml vode smlačiti. Brašno prosejati, u njega dodati kašičicu soli, razmućen kvasac, vodu, sirće i mast. Zamesiti glatko testo i ostaviti na toplom mestu da narasta, bar 45 minuta.
Uključiti rernu na 250°C, uključiti i ventilatore ako ih rerna ima. Testo premesiti, podeliti na 24 loptice i poredjati (6×4 komada) na pleh 40×30 cm. Peći oko petnest minuta na 250°C sa ventilatorom.
Ako rerna nema ventilatore potrebno je malo više vremena.
Нема коментара:
Постави коментар