Ove godine krastavčiće sam spremala i po Daninom receptu. Prošli vikend smo ih probali, starija devojka nije mogla više čekati. Dopadaju nam se, videćemo kakvi će vremenom biti kada se još ukisele.
I tako zimnicu završismo sa 46 tegli krastavčića :)........
Sastojci:
- krastavčići,
- so,
- šećer,
- alkoholno sirće,
- biber u zrnu,
- sveža mirođija,
- listići lovora,
- slačica.
Krastavce oprati i izbockati na par mesta.
Pleh sa teglama stavite u zagrejanu rernu na 100 stepeni, grejati 15 minuta, isključite rernu i ostavite da se tegle ohlade u rerni.
Posle 15 dana koristiti.
U teglu staviti malo sveže mirodjije, poredjati krastavce. Na krastavce staviti 1 kašičicu soli, 2 kašike šećera, 7 kašika sirćeta, 4-5 zrna crna bibera, 1 list lovora, slačicu i dopuniti do vrha tegle sa prokuvanom hladnom vodom.
Zatvorite tegle, promućkajte i poredjajte u pleh.Pleh sa teglama stavite u zagrejanu rernu na 100 stepeni, grejati 15 minuta, isključite rernu i ostavite da se tegle ohlade u rerni.
Posle 15 dana koristiti.
Нема коментара:
Постави коментар