Sjajni i jako ukusni keksići.
Potrebno je:
- 500 gr. brašna;
- 250 gr. maslaca;
- 2 kašike šećera u prahu;
- 125 ml voćnog jogurta od vanile (ukoliko nemate u jogurt dodajte vanilin šećer);
- 500 gr, urmi;
- 1 kašičica cimeta;
- 1 kašičica maslaca;
- 1 kašika susama;
- 100 gr. mlevenog badema;
- šećer u prahu.
Priprema:
IZVOR
Prvo napravite fil za punjenje tako što će te urme oprati i očistitit od košpica, prekrijte ih vodom i ostavite oko 20 minuta da se kuvaju, zatim ih procediti i u njih dodajte cimet, susam, maslac i mleveni badem, u izvoronom receptu badem ne ide ali ga mi volimo i odlično se uklopio. Sve to dobro sjediniti.
Brašno, maslac izmešati, zatim testo umesiti sa jogurtom. Ukoliko testo ne može da se umesi sa ovom količinom jogurta dodati još malo. Testo podeliti na dva dela i sa malo brašna rastanjiti što tanje, Krugove vaditi modlom za raviole napuniti sredinu filom i prekloiti, redjati u pleh predhodno obložen pek papirom i na nekoliko mesta čačkalicom izbosti keksiće.
Peći u predhodno zagrejanu rernu na 180 C oko 10-15 minuta, nikako duže. Kad se prohlade uvaljati ih u šećer u prahu.
Punjenje možete i sami kombinovati sa čim volite.
Ovi je sjajno,obozavam urme.
ОдговориИзбришиOvo bih voljela da probam .Volim i ja urme.
ОдговориИзбриши