Fantastična pita. Brza, posna i sa minimum sastojaka. U našoj kući je zamenila, do sada nezamenljivu Lenju pitu..kada je probate verujem da će i u vašoj. Lepota je uvek bila u jednostavnosti.
Potrebno je:
- 2 čaše brašna;
- 2 čaše pšeničnog griza;
- 1 čaša šećera;
- 1 prašak za pecivo;
- 1,5 kg jabuka;
- 2 vanilin šećera;
- cimet;
- 1 čaša šećera;
- 3/4 čaše ulja.
Priprema:
Prosejati brašno, dodati prašak za pecivo, šećer i griz.
Jabuke oguliti, izrendati, dodati šećer, vanilin šećer, cimet i ulje. Izmešati dobro. Rernu zagrejati na 180 C.
Suvu smesu podeliti na tri dela, a jabuke na dva dela. Pleh 20x30 cm. U pleh prvo sipati suvu smesu, poravnati da bude svuda ravna, zatim na nju rasporediti pola jabuka, poravnati, zatim po jabukama ravnomerno posuti suve sastojke, zatim na nih opet jabuke i na kraju završiti sa suvim sastojcima.
Ako je ostalo soka od jabuka, politi lagano odozgo i staviti u predhodno zagrejanu rernu da se peče oko 40 minuta. Kad je pita pečena, ostaviti da se ohladi, possuti šećerom u prahu i seći na kocke.
Нема коментара:
Постави коментар