Пратиоци

четвртак, 13. јануар 2022.

Brza Čokoladna torta sa kikirikijem

Godina 11 je došla, a ti kao ruža procvetala. Budi uvek svoja, savršena si baš takva kakva jesi. Mi sto posto znamo, daleko ćeš stići!

Još jedna u nizu brzih, fantastično ukusnih, torti. vog puta po izboru druge slavljenice.

Potrebno je:
  • 300 gr. tamnog mlevenog keksa;
  • 150 gr. kikirikija;
  • 150 gr. maslaca;
  • pleh 26 cm;
  • 2 banane;
  • 230 gr.čokolade;
  • 450 gr.krem sira;
  • 150 gr.šećera u prahu;
  • 450 gr.slatke pavlake;
  • 100 gr. bele čokolade za ukrašavanje.
Priprema:
Kikiriki blago posloliti i samleti, dodati keks i otopljen maslac. Sve to izmesati i oblikovati tanku koricu u plehu i po obodu do visine pleha. Ostaviti u frižider dok pripremamo fil.
Umutiti 300 ml. slatke pavlake, dodati šečer u prahu. Posebno mikserom umutiti krem sir u koji zatim dodati umućenu pavlaku, sve dobro miskerom umutiti.
Čokoladu sa 150 ml. slatke pavlake otopiti  na pari.
Izvaditi koru iz frižidera, staviti po dnu beli fil, zatim iseckati banane i staviti na beli fil, prekriti ponovo belim filom. Usuti pola otopljene čokolade, ravnomerno rasporediti, zatim ponoviti beli fil i na kraju drugu polovinu crne čokolade. Po vrhu izrendati belu čokoladu za dekoraciju. Ostaviti u frižider par sati da se stegne, nakon čega odstraniti ivicu okruglog pleha.
Izvor

Нема коментара:

Постави коментар