Пратиоци

недеља, 13. март 2016.

Čestitke za 8. mart


Ove godine smo se baš potrudili oko čestitki za naš praznik. Ljubav i trud koje su ptičice unele u izradu je više nego vidljiv.



Potrebno je:
  • hamer papir u željenim bojama;
  • salvete opet u boji u kojoj želite da vam budu ruže;
  • papirni četvrtasti ili okrugli stikerčići u boji;
  • papir A4 za štampanje u boji;
  • pokretljive okice;
  • lepak, makazice, šljokice, selotep, satenske trakice i sve što vam padne na pamet, a čime biste želeli da dodatno ukrasite čestitke.
Izrada:

Hamer papir presaviti na pola, to jest napraviti oblik čestitke i krenuti u pravljenje ruža, cvetića i ostalih lepota ukrašavanja.
Mislim da je postpak izrade više nego jasan, papir A4 u željenoj boji saviti i napraviti kao lepezicu, dno oblepiti malo selotepom da se lepezica pri dnu ne otvori. Napraviti mašnicu od satenske trakice staviti je pri dnu i lepezicu zalepiti na čestitku. nakon toga od papira u željenoj boji napraviti cvetiće tako što ih savijete na pola, pa opet na pola, polukružno iseći makazicama sa strane  i otvoriti. Zalepiti na vrh lepezice i od zelenog papira napraviti listiće.

Ružice smo pravili ovako i njima smo posebno bili oduševljeni, pravili smo ih od šarenih salveta. Od hobi pene napraviti drške ružica i sve na kraju ukrasiti mašnicom od satenske trake.

Ove lepe cvetove smo pravili od stikera, imate ih u knjižarama, a prave se tako što se prvo napravi krug, koji je manji od cveta i na koji ćete lepiti latice, zatim pristupiti izradi samih latica tako što uzmete jedan listić i na jednom ćošku saviti dva ka sredini i dobićete prikazani oblik, zatim lepiti na pripremljen krug jednu do druge laticu, kad je krug gotov izrezati još jedan krug i staviti u sredinu cveta, onda su ptičice htele i da stave pokretljive oči, same biraju i odlučuju :). Latice deca prave sama, samo im jednu pokažete, ostalo oni sami završavaju.
Manji cvetić smo dobili tako što smo jedan listić izrezali na četiri dela i od tih manjih pravili na isti način.
IZVOR

5 коментара: