Пратиоци

понедељак, 28. новембар 2016.

Pekarske kiflice



Do sada nama ne zamenljive kiflice, zamenismo ovim mekanim i vazdušastim pekarskim kiflicama. Bolje,mekanije i mnogo ukusnije kiflice od onih iz pekare. Spremali smo ih kao manje i veće, ove druge su odlične za školsku užinu. Još jedan u nizu fantastičnih recepata za spremanje školarčevih školskih obroka.



Sastojci:
  • 1 kg. brašna;
  • 500 ml. toplog mleka;
  • 1 kašika šećera;
  • 2 velike kašike suvog kvasca;
  • 3 velike kašike kisele pavlake;
  • 1 kesica praška za pecivo;
  • 150 ml. ulja;
  • 1 kašika soli.
Priprema:

U činiju staviti 500 gr. brašna i u njega napraviti udubljenje u koje staviti šećer, so, suvi kvasac, prašak za pecivo, kiselu pavlaku i ulje, nakon čega sve zamesiti sa mlakim mlekom i potom dodati preostalo brašno i umesiti fino glatko testo. Testo ostaviti da nadodje, nakon čega testo podeliti u loptice veličine u kojoj želite da vam kiflice budu, pa ih ostaviti da nadodju. Nakon toga svaku lopticu razviti elipsasto i uviti, složiti u tepsiju ili pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti da nadodju. Nadošle kiflice premazati hladnom vodom, po želji posuti kripnom morskom solju i peći u predhodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Prvi put kada sam ih spremala, spremala sam ih kao manje, onda sam sledeći put napravila veće i odlične su za školsku užinu i pravljenje sendviča.

IZVOR

Нема коментара:

Постави коментар