Пратиоци

среда, 22. август 2018.

Micin domaći puding


Dodjosmo do Micinog domaćeg pudinga. Moram priznati da sam u početku bila malo skeptična, što se ukusa tiče. Ali posle prvog spremanja, usledila je cela serija domaćeg pudinga, u koji smo dodavali razno voće. Lepo nas je na moru osvezavao :).
Što se tiče moje Mice, ona je kao ona stara izreka "Prijatelj je netko tko ti daje potpunu slobodu da budeš ono sto jesi." - Jim Morrison.

Potrebno je:

  • 1 l. mleka;
  • 1 vanilin šećer;
  • 3 - 4 žumanca:
  • 5 kašika šećera;
  • 3 kašike brašna.
Priprema:

Umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno i izmešati da se sjedini i dobije glatka masa. Skuvati mleko, od kog uzeti jednu kutlaču vrućeg mleka i sipati u umućena žumanca, izmešati i sve to sipati u provrelo mleko. Mešati varjačom oko 5 minuta dok se ne zgusne. Dodati vanilin šećer.
Gotov puding se može podeliti na dva dela i u jedan deo dodati čokoladu.Mi smo u naš puding stavili domaće maline i groždje, ukus je bio fantastičan.
Prema receptu, belanca koja su ostala, mogu se mikserom dobro umutiti, u koja dodati jako malo soli. Rastopiti 2 - 3 kašike šećera sa vrlo malo vode, zatim kuvati uz stalno mešanje dok se ne karamelizuje. Nakon toga, šećer treba polako sipati u belanca uz neprestano mućenje mikserom. Belanca staviti na vrh pudinga. Ohladiti i uživati u ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар