Пратиоци

субота, 10. октобар 2020.

Čokoladni ukrasi za torte

Potpuno sam oduševljena ovakvim načinom ukrašavanja torte. Jednostavno i neverovatno efektno, a sa ovom krasoticom ukrasili smo Ferericu. Toplo preporučujem.

Potrebno je:

  • 200g čokolade;
  • 2 kašike ulja;
  • lonac na pari.

Priprema:

Otopiti čokoladu u loncu na pari, ostaviti je da se malo prohladi. Kesu od zamrzivača staviti u neku šolju i u nju usuti čokoladu.

Izmeriti visinu torte metrom. Iseći jednu traku pek papira čija dimenzija će biti obim i visina torte. Malo neka bude visina papira veća od visine torte, ali ne mnogo ok 1 cm, mislim da ogradica ili ukrasi budu lepši. Ćošak vrećice od zamrzivača probosti čačkalicom da rupica bude mala. Isprobati pisanje čokoladom na malom komadu pek papira, videti da li se čokolada razliva, ako se razliva ostaviti da se čokolada još malo ohladi, a zatim na pek papiru nastaviti obikovati ogradicu za tortu ili ukrase. Na internetu možete skinuti razne šeme ogradice i ukrase, koje odštampati i papir sa šemom staviti ispod pek papira, zatim samo preslikavati čokoladom na pek papir. Linije ne treba da budu ni previše tanke, jer će pucati na torti, a ne treba ni da budu debele jel se sporije stežu i mogu se razmrljati prilikom prenošenja na tortu.

Iscrtanu ogradicu ili ukrase ostaviti na sobnoj temperaturi da se čokolada stegne. Kada se čokolada dovoljno stegla, pažljivo uhvatiti levu i desnu stranu jedne trake, donju ivicu prisloniti uz donju ivicu torte i zalepiti čokoladu sa trakom na bočnu stranu torte. Uraditi tako i sa drugom trakom i voditi računa da se čokolada jedne trake lepo spoji sa čokoladom druge trake. Mogu se malo i preklopiti, jer će se prilikom skidanja papira skinuti i preklopljen višak. Ukrasima ukrasiti gornji deo torte.

Staviti tortu sa ogradicom i pek papirom u frižider na 15 minuta, zatim pažljivo odlepiti pek papir.

Ogradica je najzgodnija za ukrašavanje torte premazane čvšćim filom, dok za torte sa šlagom nisu zahvalne jel će se prilikom skidanja pek papira šlag razmazati po ogradici


Izvor

2 коментара:

  1. Jao,ja sam tako pravila leptire za Martin peti rođendan,da budu kao u letu,pa kada su ih se deca dočepala pa ta čokolada počela da se topi u rukama,baš je bilo veselo - hahahaha

    ОдговориИзбриши