Пратиоци

среда, 30. септембар 2020.

Ferrero Rosher torta


 Po našem mišljenju, jedna od najboljih i najukusnijih torti. Dodatno je krasi jednostavnost pripreme.

Potrebno je:

  • 5 jaja;
  • 300 gr. čokolade za kuvanje;
  • 150 gr. šećera;
  • 70gr. brašna;
  • 3 kašike mlevenih lešnika;
  • 1 kesica praška za pecivo:
  • 1 kesica vanilin šećera;
  • 30 gr. prezli;
  • 70 gr. maslaca;
  • 500 gr. sira Mascarpone;
  • 400 ml. slatke pavlake;
  •  400 gr. nutele;
  • 100 gr. krupnije mlevenih lešnika;
  • 100 gr. lešnik napolitanki izmiksanih u multi-praktiku;
  • 2-3 kašike ulja;
  • 1 dl. toplog mleka;
  • 4 kašike nesqika.

Priprema:

Pripremiti kalup obima 26cm i namazati ga maslacem i posuti prezlama. Otopiti 100 gr. čokolade i maslac na pari i pustiti da se prohladi.

Umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno,prašak za pecivo,vanilin šećer,prezle,3 kašike lešnika,otopljenu čokoladu, a na kraju dodati prethodno posebno umućena belanca. Pripremljenu smesu usuti u kalup i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 30 minuta.

Pomešati sir i nutelu, zatim dodati prethodno umućenu pavlaku. Otopiti 200 gr. čokolade sa uljem na pari, otopljenu čokoladu usuti u kesicu za ukrašavanje i napraviti čipku za ukras oko torte. Deo čokolade ostaviti za filovanje. Recept za čokoladne ukrase i čipku biće postavljen u narednom postu. 

Ohladjenu koru prerezati na 3 kore, ja sam količinu podelila na 3 dela i pekla 3 kore posebno. Svako neka prilagodi kako mu je lakše. Prvu koru malo namočiti sa nesqikom, malo jačeg ukusa, filovati kremom, preliti u tankom mlazu čokoladu koja je ostala u vrećici, posuti mlevene lešnike i napolitanke i ponoviti postupak sve do posledenje kore. Sa ostratkom fila, premazati tortu okolo i dekorisati je sa čokoladnom čipkom. 

 Izvor

Нема коментара:

Постави коментар