Пратиоци

уторак, 1. децембар 2020.

Lazanje

Recept koleginice Dijane, hvala joj na njemu! Pre ovog recepta imala sam jedan neuspeli pokušaj spremanja Lazanje pre više od 5 godina, nije mi se dopalo. Otkada je prvi put spremljena po ovom receptu, redovan je gost na našoj trpezi.

Potrebno je:

  • 500 gr. kora za Lazanje;
  • 500 gr. mlevenog mesa;
  • 1 litar mleka;
  • 300 ml. vode;
  • 500 ml. soka od paradajza;
  • 200 grama kačkavalja ili nekog punomasnog sira;
  • origano, so.
Priprema:

U šerpu staviti malo ulja, na njemu propržiti mleveno meso, dodati 500 ml. soka od paradajza. Prokuvati, a zatim dodati origano,so i druge začine po želji. Skloniti sa šporeta.

Izmešati vodu i mleko, jedan litar staviti u lonac na paru da prokuva, u to dodati so po ukusu. U preostalo mleko usuti 2 šolje od jogurta brašna i sve izmešati da nema grudvica. Kada provri mleko usuti brašno i mešati neprestano dok se nezgusne. U to dodati sir i mešati da se sir istopi. Skloniti sa šporeta. 

U četvrtastom plehu ređati prvo kore za lazanje, preko kora staviti bešamel sos, a preko bešamela mleveno meso. Nastaviti tako ređati kora-bešamel-meveno meso, a na kraju završiti korom koju premazat bešamel sosom. Na kraju po želji izrendati kačkavalj.

Peći na 180C oko 40 minuta.


Нема коментара:

Постави коментар