Пратиоци

недеља, 12. април 2020.

Gulaš sa pečenim paprikama


Kad ne znam šta  ću, ja onda na sigurno i svratim do kume, uvek bude bez greške :). Odličan gulaš i za svaku preporuku. Slike nisu baš dobre, ali je zato ukus fenomenalan.
Potrebno je:
  • 300 gr mesa;
  • oko 300 gr pečenih crvenih paprika;
  • oko 200 gr seckanog paradajza pelata ili kuvanog;
  • 1 mala glavica crnog luka;
  • 1 mala glavica ljubičastog luka;
  • 2 čena belog luka;
  • kašika ajvara;
  • 2 do3 lista lovora;
  • malo bibera;
  • peršun;
  • maslinovo ulje od komine.
Priprema:
Na malo maslinovog ulja izdinstati crni i ljubičasti luk. Dodati rendanu šargarepu i meso sitno isečeno, nastaviti sa dinstanjem još petnaeo kod njet minuta. Dodati kuvani paradajz i seckani beli luk, pa zaliti vodom da ogrezne i oko jedan prst iznad. Kada provri, dodati sve preostale začine, ajvar i sitnije seckanu pečenu papriku, smanjiti temperaturu, poklopiti i kuvati na tihoj vatri još sat, sat i po vremena. Pred kraj skloniti poklopac i ostaviti da se ukuva do željene gustine, uz povremeno mešanje. 
Služiti uz priloge po želji: pire, pirinač, makarone.....

1 коментар: