Пратиоци

среда, 1. април 2020.

Riba pogača


Sjajna pogača...Doručak, večera potpuna, sa šoljom mleka odlična...Sutradan još slasnija. Recept iz moje svesčice.
Potrebno je:
  • 700 gr brašna;
  • 2 jaja;
  • 1 šoljica ulja;
  • 300 ml mleka;
  • kvasac i kašičica šećera;
  • sitno seckana šunka, pečenica,slaninica (po želji);
  • sir;
  • maslac;
  • susam, so. 
Priprema:
Mleko i šećer ugrejati da bude mlako, skloniti i dodati tri kašike brašna i kvasac. Ostaviti da kvasac malo nadodje. 
U vanglicu za mešanje staviti brašno, so, 1 jaje i ulje, zatim sa mlekom umesiti testo. Ostaviti da nadodje. Nadošlo testo odvojiti na 6 loptica, a zatim razviti loptice i premazati svaku otopljenim maslacem. Zadnja kora se ne premazuje maslacem. Zatim se razvuče jedna veća kora i na njoj se blago nožem nacrta riba, sa strane se iseku kaiševi, a na vrhu gde je glava iseče se trougao.

Pomešati prethodno sitno iseckano meso za koje ste se odlučili, dodati sir i belance. Preko nacrtane ribe staviti fil, a zatim zamotavati  ribu, tako što idete naizmenično da spajate trake sa leve i desne strane na sredinu pogače. Na kraju prebaciti trougao koji prectavlja glavu ribe.


Staviti sa strana trougla seme kima ili bibera sto predstavlja oči ribe.

Pogaču premazati žumancetom i posuti susamom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C.

Punjenje možete i sami kombinovati i pogaču puniti onim što volite, mi menjamo, stavljam u fil nekada i kajmak, sve po želji.

1 коментар: