Ljuto obožavamo, zimu uvek dočekamo sa minimum petnaest tegli ovih ljutih papričica. Ove godine smo spremili dvadeset tegli, kao što rekoh mi baš volimo ljuto.
Sastojci:
- ljute papričice - feferone;
- 2/3 mere sirćeta;
- 1/3 mere vode;
- po ukusu soli;
- 2-3 kašike šećera na litar tečnosti;
- nekoliko zrna bibera u zrnu.
Priprema:
Papričice operite, isecite im drške, malo ostaviti da se ocede od vode i poređajte u oprane i osušene tegle.
Odmerite koliko vam je tečnosti potrebno za nalivanje papričica, pa srazmerno tome skuvajte vodu, sirće, biber u zrnu, so i šećer. Ostavite da se ohladi i zatim napunite tegle, poklopite ih tacnom i ostavite do sutradan. Ukoliko su feferone upile tečnost, još dolijte tečnosti, zatim tegle zatvorite i ostaviti na mesto gde čuvate zimnicu.
Нема коментара:
Постави коментар