Počelo je spremanje zimnice. Sok na ovaj način spremam već pet godina. Nikada mi se nije pokvario, poslednju flašu potrošim u maju ili junu, bez konzervansa i vinobrana. Recept je od mame moje drugarice Vesne, mama Dobrile.
Hvala mama Dobrili na sjajnom receptu.
- 20. kg paradajza,
- šolja i po od jogurta soli,
- šolja i po od jogurta šećera.
Priprema:
Paradajz samleti na mlinu za mlevenje paradajza (možete kupiti i gotovu čorbu,lično sama meljem, volim sama oprati povrće....
Samleven paradajz sipate u veliku šerpu i staviti da se kuva. Od trenutka kada provri, kuvati pet minuta i potom usuti so i šećer. Nakon što ste dodali šećer i so, od tada kuvati još 15 minuta i to tako da sok vri svo vreme kuvanja.
Kad stavite paradajz sok da se kuva, predhodno oprane staklene flaše staviti u rernu na 100 C, kako bi se sterilisale.
Kada završite ukupno vreme kuvanja, vreo sok sipati u zagrejane flaše, ređati na ćebe, pokriti ćebetom i ostaviti tako da se ohladi.
Нема коментара:
Постави коментар