Пратиоци

среда, 13. мај 2015.

Jesenje drvo....

   
Znam da nije jesen...ovo je nešto što smo pravili u oktobru mesecu, bili su mnogo lepi. Mama je fotografišući beležila lepo provedene kreativne trenutke... 
Ideju sam pronašla negde na Pinterest...deca mogu sve sama da urade uz minimalno pomaganje. Moja A. se super zabavila, mladja cica je imala druge obaveze, pravila je ogrlicu za vrtić :), kako otići sutra u vrtić bez ogrlice.

Treba vam:
  • kartonska rolna od folije ili pek papira;
  • kartonski tanjirići;
  • krep papir u raznim bojama;
  • lepak i tempere.
Kartonsku rolnu preseći na pola i temperama obojiti u boji stabla drveta.



















Zatim obojiti jedan kartonski tanjir u zelenu boju (travica), koji će nam poslužiti kao podloga za stablo. Moja devojka je uzela tempere i u raznim bojama išarala po travici, kako je rekla palo je lišće sa grana drveta.




















Krep papir isitnini na sitne delove, na drugi kartonski tanjir staviti lepak i pustite dete da samo bira boje za krošnju drveta i osmisli svoje stablo.
Nakon toga ostaviti da se sve osuši, najbolje sutradan sastavljati i to tako što će se lepak staviti na tanjir i na njega staviti stablo drveta - kartonku rolnu, tu istu kartonsku rolnu zaseći u gornjem delu i umetnutu krošnju drveta :)...na kraji smo posuli i malo sjajnih šljokica.


Jedno drvo smo naravno odneli u vrtić, vaspitačice su zatim pravile sa decom...divno je bilo videti to šarenilo u holu vrtića :)...

Нема коментара:

Постави коментар