Пратиоци

четвртак, 10. септембар 2015.

Feferone


Ljuto obožavamo, zimu uvek dočekamo sa minimum petnaest tegli ovih ljutih papričica. Ove godine smo spremili dvadeset tegli, kao što rekoh mi baš volimo ljuto.



Sastojci:
  • ljute papričice - feferone; 
  •  2/3 mere sirćeta; 
  •  1/3 mere vode; 
  •  po ukusu soli; 
  •  2-3 kašike šećera na litar tečnosti; 
  •  nekoliko zrna bibera u zrnu. 
Priprema:

Papričice operite, isecite im drške, malo ostaviti da se ocede od vode i poređajte u oprane i osušene tegle.

Odmerite koliko vam je tečnosti potrebno za nalivanje papričica, pa srazmerno tome skuvajte vodu, sirće, biber u zrnu, so i šećer. Ostavite da se ohladi i zatim napunite tegle, poklopite ih tacnom i ostavite do sutradan. Ukoliko su feferone upile tečnost, još dolijte tečnosti, zatim tegle zatvorite i ostaviti na mesto gde čuvate zimnicu.

Нема коментара:

Постави коментар