Пратиоци

недеља, 11. октобар 2015.

Etno selo Babina reka - sunčana nedelja u oktobru :)........


U subotu popodne posle salaša Stremen bili smo kad naših drugara Nidze, Helene i Strahinje, pomenuli smo etno selo u blizini Lazarevca. Nije mi mnogo trebalo da predložim da u nedelju i pođemo tamo. Naši dragi oko nas zbog neodložnih obaveza nisu mogli, tako da smo u nedelju ujutru doneli odluku da i ovaj sunčan dan provedemo na vazduhu i u lepom ambijentu.


Etno selo Babina reka nalazi se u selu Trbušnica - 80 kilometra od Beograda, a na putu izmedju Lazarevca i Arandjelovca. Čitav prostor, prebogat sadržajima, uređen je veoma osmišljeno i nenametljivo. Prijatna atmosfera spoljašnjeg ambijenta preneta je i na unutrašnjot svih objekata u etno selu. Domaćin koji je osmislio i izgradio etno selo Babina reka, uspeo je u svojoj zamisli da gostima približi život našeg sela iz davnina, a posebno je uspeo u svojoj zamisli da svoje selo otrgne od zaborava.
Ispod restorana se nalazi jezero, koje je povezano drvenim mostićem, a kamenim stepenicama jezero se povezuje sa restoranom. Sadrži mali parkić sa ljuljama i klackalicama, mali bazenčići, neobićna fontana i kamenom obložen potočić, nešto u čemu će vaši maleni posebno uživati.
Svaki kutak u Etno selu, fontane i ulice u selu imaju svoje ime, a domaćin je inače pisac tako da ćete uživati čitajući i pesme.
Ne preporučujem ljudima sa decom mladjom od četiri godine, toliko je izazova za njih da teško da ćete sesti :)....
Sigurno ćemo se još jednom vratiti, ali ne tako brzo, ima još toliko toga novog u našoj okolini obići :)....

Dočekani sokačetom dobrodošlice i kapijom "Ko prodje da se zaljubi :)".....


A kad udjete, kreće uživanje u lepoti......



Slaja i kafa su imali posebnu draž pored jezerceta Zaljubljenih srca :)....

Ovo je samo mali deo ovog lepog Etno sela, ne može se fotografijama dočarati i preneti njegova lepota, jednostavno se mora obići.....

2 коментара:

  1. Lepo, samo deluje kao da nema gostiju...nazalost....

    ОдговориИзбриши
  2. A ne, naprotiv.... Mi smo bili tamo oko dvanaest i bilo je polu prazno, u jedan vec nisi mogao naci slobodan sto....tacno pred ručak :)....

    ОдговориИзбриши