Пратиоци

недеља, 4. октобар 2015.

Kiseli krastavčići 2.



Ove godine krastavčiće sam spremala i po Daninom receptu. Prošli vikend smo ih probali, starija devojka nije mogla više čekati. Dopadaju nam se, videćemo kakvi će vremenom biti kada se još ukisele.
I tako zimnicu završismo sa 46 tegli krastavčića :)........

Sastojci:
  • krastavčići,
  •  so,
  •  šećer,
  •  alkoholno sirće,
  •  biber u zrnu,
  •  sveža mirođija,
  •  listići lovora,
  • slačica.
Priprema:

Krastavce oprati i izbockati na par mesta.
U teglu staviti malo sveže mirodjije, poredjati krastavce. Na krastavce staviti 1 kašičicu soli, 2 kašike šećera, 7 kašika sirćeta, 4-5 zrna crna bibera, 1 list lovora, slačicu i dopuniti do vrha tegle sa prokuvanom hladnom vodom.
Zatvorite tegle, promućkajte i poredjajte u pleh.
Pleh sa teglama stavite u zagrejanu rernu na 100 stepeni, grejati 15 minuta, isključite rernu i ostavite da se tegle ohlade u rerni.
Posle 15 dana koristiti.

Нема коментара:

Постави коментар