Takođe recept za preporuku. Po mišljenju mog dragog, bolji je kečap sa paprikom i lukom....ja ne mogu da se odlučim. Videćemo šta će deca reći :).
Sastojci:
- 15 kg. paradajza,
- 300. gr. šećera,
- 150 gr. soli,
- 3 kašike origana,
- 200 ml. sirćeta alkoholnog,
- 150 gr. gustina.
Paradajz samleti na mašini za paradajz, sipati u šerpu i kuvati toliko da se ukuva na pola. Zatim dodati šećer, so, sirće, origano i kuvati još 15 minuta.
Pre nego što se dodaju svi ovi sastojci u ukuvani paradajz, odvojiti oko 400ml kuvanog paradajza i u njemu razmutiti gustin.
Posle 15 minuta kuvanja sa začinima, sipati razmućeni gustin u šerpu sa kečapom, promešati i pustiti da provri (samo jedan ključ).Odmah sipati u zagrejane flaše, zatvoriti flaše i umotati ih u ćebe. Ostaviti do sutradan da se ohlade.
Pre nego što se dodaju svi ovi sastojci u ukuvani paradajz, odvojiti oko 400ml kuvanog paradajza i u njemu razmutiti gustin.
Posle 15 minuta kuvanja sa začinima, sipati razmućeni gustin u šerpu sa kečapom, promešati i pustiti da provri (samo jedan ključ).Odmah sipati u zagrejane flaše, zatvoriti flaše i umotati ih u ćebe. Ostaviti do sutradan da se ohlade.
Inače spremala sam pola od ove količine povrća, sasvim dovoljno, ispalo mi je pet tegli. Takođe, smanjila sam i količinu šećera u odnosu na izvorni recept, po kom ide 700 grama šećera, ja sam stavila 150 grama na pola mere i po meni više je nego dovoljno.
IZVOR
Kumi, lele,700 kg secera..a jos si smanjila...hi, hi....bas me zanima ovo s gustinom, neobicno je
ОдговориИзбришиMa da mnogo secera, ja stavila 300 grama, sasvim dovoljno.....a sto se tice kecapa, bukvalno je kao kupovni....nema razlike...
ОдговориИзбришиHahaha, sad am provalila kilograme....ispravila
ОдговориИзбриши